Auditoria de Façanes dels Edificis bombardejats a Barcelona durant la Guerra Civil 1936-1939

Autos: Marc Halagué | Carlos Matallana

Barcelona va ser la primera gran ciutat europea sobre la qual es va plantejar una batalla aèria. La primera urbs atacada sistemàticament per l’aviació. Al llarg de dos anys i mitjà, de 1936 a 1939, anys entre els quals Espanya estava immersa en una guerra civil, els agressors van maldar per destruir les infraestructures i les indústries de la ciutat emprant avions i vaixells de guerra. L’ofensiva també va ser contra la població civil, els bombarders feixistes van practicar atacs terroristes contra zones densament poblades causant milers de morts i la destrucció de centenars d’habitatges.

El projecte és un estudi de com han evolucionat o canviat aquests centenars d’habitatges des del punt de vista físic i constructiu.

Es tracta d’una auditoria de les façanes de tots els edificis que van ser bombardejats durant la guerra civil, seguint el registre de sortides dels bombers de Barcelona. En aquest llistat, trobem una compilació d’unes 1700 finques aproximadament repartides per tota la ciutat. Aquesta relació d’edificis sinistrats per les bombes, va des del 13 de Febrer de 1937 fins al 16 de Gener de 1939, classificats per dia de bombardeig i indicant l’estat en què va quedar la finca: ruïna total, ruïna parcial o amb desperfectes.

bombers. bombardeigs. guerra civil barcelona

En el treball s’analitza façana per façana i s’avalua el seu estat actual. Conté, a més, informació històrica d’interès per poder situar en un context els diferents edificis que s’han estudiat. També es dóna informació detallada dels bombardejos més significatius que es van produir a Barcelona i de quins aparells bèl·lics es van utilitzar en els atacs a la ciutat i en la seva defensa, així com en l’armament utilitzat.

Enllaç a Biblioteca UPC

Video: bcn.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s